Veerkrachtig ouderschap na scheiding
Sold Out
When
31/03/2023 09:30 - 12:00
See all lessons
Location
Zaal De Kluts, Linnenstraat 27, Gent
Price
20.00
Rest 0 seats
Description
De training richt zich naar gescheiden ouders die vragen hebben over of problemen ondervinden in hun ouderschap na de scheiding. We willen in de eerste plaats je veerkracht als ouder versterken. Dit doen we door achtereenvolgens te focussen op wie jij als ouder bent, hoe je kinderen de situatie beleven en hoe je ze gepast kan ondersteunen. Tot slot gaan we aan de slag met jouw persoonlijk netwerk als hulpbron.

Thema’s
- Jijzelf als ouder: wat zijn de waarden die jij aan je kinderen wil doorgeven? Hoe kan je in je kracht blijven en gefocust op je ouderschap ondanks conflicten/meningsverschillen met de andere ouder?
- Kind in beeld: hoe beleven kinderen een scheiding? Geknelde positie van het kind: wat kunnen de effecten hiervan zijn, hoe kan je jouw kind op een gepaste manier ondersteunen zodat het niet nog meer tussen twee vuren komt te staan?
- Focus op netwerk: invloed van vrienden, familie, school, andere professionelen op jouw kijk naar de scheiding: wordt het conflict hierdoor versterkt of juist niet? Hoe kan je jouw netwerk duidelijk maken wat jij nodig hebt om in je kracht te blijven staan?
- In de vierde sessie vatten we alles samen

Voor wie is de cursus bedoeld?
Voor mensen die gescheiden zijn én kinderen

Trainers: Ervaringsdeskundige trainer en Ann Vereecken
Practise info
De cursus bestaat uit 4 sessies, voor de veiligheid van jezelf en de groep is het belangrijk dat je probeert bij al deze sessies aanwezig te zijn.
Deze cursus gaat door in de wijk Rooigem
Aantal cursisten: min 4 en max 10
 
Omdat we iedereen de kans willen geven om deel te nemen aan de cursussen van HerstelAcademie Gent, hanteren we nu verschillende tarieven:
Standaardtarief: 20 euro / Kansentarief: 4 euro / Plustarief: 40 euro.
Klik hier voor meer info over de tarieven.
Als je inschrijft vind je onderaan een vak met ‘Vragen’, daar kan je vermelden welk tarief van toepassing is. Of bel of mail ons.
 
De cursus gaat door in Zaal de Kluts, Linnenstraat 27, Gent
Bereikbaarheid:
- Bus 3 (halte: Malpertuusplein en Fluweelstraat)
- Bus 65 67 en 69 (halte Mariakerke Vaartstraat en dan via blauw fietsbrugje)     
- Bus 9 en 68 (halte Staakskenstraat en dan via blauw fietsbrugje)
Partners