Oog voor EENZAAMHEID
Active
When
18/04/2023 14:00 - 16:30
25/04/2023 14:00 - 16:30
See all lessons
Location
't Vooruitzicht, Stelenseweg 15, 2440 Geel
Price
10.00

Rest
11 seats
Description
Eenzaamheid, het lijkt wel een modewoord. Bijna iedereen kent wel eens momenten van eenzaamheid en dat is oké. Wanneer het gevoel van eenzaamheid echter een langere periode blijft aanhouden, kan je lichaam reageren en dan is het minder oké. Het risico bestaat dat je in een neerwaartse spiraal belandt waar je zelf nog moeilijk uit raakt.  

Jammer genoeg speelt vaak het gevoel mee van ‘niet mee te kunnen’ of ‘gefaald te hebben’. En dat is niet te verwonderen in een samenleving waar happy-happy, gezond, succesvol en insta-proof de norm lijkt te zijn. Er wordt veel van je verwacht, de lat ligt hoog. En afgaande op wat ons wordt voorgesteld, kan je wel eens het gevoel hebben dat jij de enige bent die daar niet in slaagt en dat jij de enige bent die zich voelt zoals jij je voelt. Jammer genoeg rust er een groot taboe op eenzaamheid. Dat maakt dat maakt het moeilijk om erover te praten. Wat voel ik eigenlijk? Is het stress, depressie, angst, een identiteitscrisis? Voel ik dat ik vooral vrienden om me heen mis om samen leuke dingen mee te doen? Of voel ik dat ik een partner of vriend(in) mis waarmee ik me heel verbonden voel?
Met nieuwe kennis en vaardigheden in je rugzak is de leegte en het gemis nog niet weg maar helpt het wel relativeren. De grootste uitdaging is om uit je eigen cocon te komen. Om op zoek te gaan naar dingen die jou deugd doen. En dat proberen we in deze workshop met kennis en uitwisseling.
Teachers: duo ervaringsdeskundige en professional
Practise info
De cursus zal doorgaan in de "blauwe zaal"

Onze vormingen kosten €5 per sessie/per deelnemer.
Je inschrijving is pas definitief na betaling.
Bij de overschrijving HAK + naam + cursus vermelden

Indien je bent ingeschreven en toch niet aanwezig kan zijn, graag een seintje via kempen@herstelacademie.be of 0492 23 84 78 (Indien je minstens één week op voorhand hebt verwittigd, krijg je je inschrijvingsgeld terug)

Je kan inschrijven door op de knop "ik ga" te klikken, de nodige gegevens in te vullen en vervolgens op "inschrijven" of "inschrijven en account aanmaken" te klikken.
Meteen daarna ontvang je een bevestigingsmail met alle nodige informatie.
Partners