Mijn herstelverhaal ​ vorm geven
Sold Out
When
29/10/2020 10:00 - 11:45
12/11/2020 10:00 - 11:45
See all lessons
Location
HerstelAcademie Vestenstraat 1
Price
5.00
Rest0 seats
Description
Je herstelverhaal vormgeven is een belangrijke stap in je herstelproces. Het kan je helpen om je eigen kwetsbaarheid een plaats te geven. Het kan ook helpen om inzichten te verwerven rond je eigen herstelproces.
Maar je herstelverhaal is niet hetzelfde als je levensverhaal. Je levensverhaal beschrijft je levensloop vanaf je kindertijd tot nu. In je herstelverhaal ligt de nadruk niet zozeer op je levensloop, maar op je eigen herstelproces.
Je persoonlijk herstelproces staat centraal en je neemt het onder de loep. Zo bouwen we samen actief verder aan je herstel. Je stelt jezelf vragen en denkt actief mee na over onder meer wat je vroeger en nu geholpen heeft tijdens je herstel en wat niet.
Ook stel je je de vraag: ‘Wat was helpend of had kunnen helpen voordat mijn psychische kwetsbaarheid tot uiting kwam of voor de eerste symptomen van mijn psychische kwetsbaarheid optraden?’
Iedereen is uniek. Omdat je je eigen levensverhaal met je meedraagt, is ieder herstelproces ook buiten-gewoon en daardoor bijzonder. Je herstelverhaal vormgeven is een manier om energiek mee verder te bouwen aan je herstel. Het vraagt een investering van tijd en energie, maar het loont de moeite!
Bovendien is er ook niet één juiste manier om je herstelverhaal vorm te geven. Sommigen schrijven graag uitgebreid, anderen schrijven in korte woorden of gaan aan de slag met foto's, tekeningen, gedichten, teksten van anderen of zelfs muziek. Ieder kiest wat past, maar dat wordt duidelijk tijdens de sessies.
Je herstelverhaal, waarin je terugblikt op je herstelproces en meer inzicht krijgt in de weg die je al hebt afgelegd, groeit doorheen de cursus. Je zal bovendien merken dat je herstelverhaal eigenlijk nooit ‘af’ is, maar continu in beweging, precies als jij. Je bent namelijk onderweg naar herstel en dat doe je zelf, maar daarom niet alleen!

Sessie 1: Toelichting, wie heeft welke invloed in mijn leven?
Sessie 2: Wat heeft welke invloed in mijn leven?
Sessie 3: De ingrediënten van mijn leven
Sessie 4: Kwetsbaarheid en stigma
Sessie 5: Levensmotto
Sessie 6: Hoe zie ik mezelf in derde persoon?
Sessie 7: Dromen, durven, doen!
Practise info
Locatie:

HerstelAcademie Diest
Vestenstraat 1
Diest
Als je interesse hebt om je in te schrijven voor deze cursus, kan jij dit doen via
herstelcentrumdiest@sad.be
Je kan vooraf ook contact opnemen met Rita Dekrem : 013 - 380511
Partners