Filosofie & Zingeving
Sold Out
When
12/10/2021 10:15 - 12:15
16/11/2021 10:15 - 12:15
See all lessons
Location
Vestenstraat 1 Diest
Price
5.00
Rest0 seats
Description
Zingeving is voor elk mens belangrijk, want wie wil er nu niet een zinvol leven? Wanneer je je leven als zinvol ervaart, stel je doorgaans niet expliciet de vraag naar de zin ervan. Het is wanneer die zin precies wegvalt, dat ook de vraag ernaar opkomt.
Maar wat is dat eigenlijk ‘zingeving’ of een ‘zinvol’ leven, hoe werkt het, kunnen we zelf zoiets als een zin vinden of uitvinden? Deze vragen gaan ook over wie de mens is, wat de wereld is en wat het betekent te zijn. Bij deze vragen kan filosofie ons helpen om inzicht te krijgen en ons denken te verruimen.
 
In deze module vertrekken we van een aantal inzichten van filosofen om van daaruit verder na te denken over ons eigen in-de-wereld-zijn en hoe wij daar al dan niet zin vinden. Je krijgt geen voorgegeven antwoorden maar wel aanzetten om zelf verder te denken.
Practise info
Vooraf hadden wij voor nieuwe deelnemers graag een onthaalgesprek georganiseerd. 


Je kan in deze module op elk moment instappen, ook al heb je voorgaande sessie(s) gemist. Heb je voordien al wat sessies 'zingeving & filosofie' gevolgd & kan je niet genoeg krijgen? Dan ben je ook van harte welkom, de inhoud is steeds anders. Bespreek je aanwezigheid met de lesgevers. 

Je kan contact opnemen met een medewerker van de HerstelAcademie via herstelacademiediest@sad.be of 013 380 630.De kostprijs van deze cursus bedraagt €5/sessie. Je krijgt na de cursus een factuur toegestuurd, dus je hoeft vooraf niet te betalen. 
Partners