Nieuws

Toon alles
Aalst, Dendermonde, Sint-Niklaas
Algemeen
Antwerpen, Voor- en Noorderkempen
Meetjesland
Midden West-Vlaanderen
Verhaal
Reset
Tine: 'Dankzij de HerstelAcademie sta ik er terug, voor mezelf en voor anderen'
Tine De Cauwer, momenteel ervaringsvrijwilliger bij HerstelAcademie Emergo, ging door een moeilijke periode in haar leven. Ze vertelt hoe de HerstelAcademie haar geholpen heeft om haar krachten en talenten te herontdekken.
Wij zoeken: Vrijetijdsmedewerker & Projectmedewerker HerstelAcademie
Boekvoorstelling Katrien Jacobs
Cursus in de kijker – Ouderdom komt met mogelijkheden – Regio Maldegem
Reactie van een deelnemer
Cursus in de kijker – Gezond(er) leven herstellen – Regio Evergem
GEZOCHT: (ex-) cursisten HerstelAcademie
Zin om de werking van de HerstelAcademies naar een nog hoger niveau te tillen? Dat kan door deel te nemen aan de masterproef van Louise Genetello. Want de basis voor veranderingen is kennis en jij hebt de kennis die we nodig hebben!
Infosessie HerstelAcademie
Om de twee weken geeft Antwerpen, Voor- en Noorderkempen een infosessie HerstelAcademie op Intro 1 bij Zorggroep Multiversum. Zo maken we mensen die op afronden staan warm om na ontslag op de afdeling verder te werken aan hun herstel. Niet meer als patiënt, maar als cursist.
HerstelAcademie ADS
Vacature coördinator-ervaringsdeskundige (50%) HerstelAcademie ADS
HerstelAcademie ADS biedt een open cursusaanbod, gericht naar iedere burger en gelinkt aan thema’s rond psychisch herstel en mentale veerkracht. Het aanbod krijgt vorm vanuit een co-creatie tussen personen met ervaringskennis en personen met formele kennis uit het brede hulp- en dienstverleningslandschap.
Cursus in de kijker – Meetjesland – Regio Eeklo
In de winter zitten we wat meer stil dan in de andere seizoenen. Maar begin februari worden de dagen al een beetje langer en dat is een goed om in beweging te komen en met ons mee te wandelen. Wandelen is een mooie manier om je hoofd leeg te maken. We geven aandacht aan onze ademhaling en aan de beweging van ons lichaam. We stellen ons open voor wat we horen, zien, ruiken en voelen in de omgeving. Zo helpen we onze gedachten tot rust te komen. Soms wandelen we in stilte. Af en toe staan we stil en delen we met elkaar wat we ervaren hebben. Je gaat met opgeladen batterijen weer naar huis.
Jochen: 'De HerstelAcademie is een verrijking van ons aanbod'
Jochen Van Den Steen is directeur van Psychiatrisch Centrum Gent-Sleidinge. Hij vertelt voor onze camera waarom hij overtuigd is van het idee van de HerstelAcademie en op welke manier het een verrijking is van het aanbod van de voorziening.
Filip: 'De HerstelAcademie gaf me opnieuw hoop'
Filip begon ooit als student aan de HerstelAcademie. Ondertussen is hij verder doorgegroeid naar een meer coördinerende rol. Ontdek hoe de HerstelAcademie Filip geholpen heeft om te groeien als persoon.