Boost je zelfvertrouwen

Noord-West-Vlaanderen
Dingen beter kunnen

De manier waarop je naar jezelf kijkt bepaald op welke wijze je naar buiten durft te komen. In deze cursus staan we stil bij ons zelfbeeld.

In de eerste sessie gaan we na wat zelfvertrouwen voor elk van ons betekent en staan we stil bij de gevolgen van een laag zelfbeeld. Via een brainstorm en groepsgesprek gaan we hier vervolgens dieper op in.

In de tweede sessie staan we stil bij hoe een (negatief) zelfbeeld gevormd wordt. We bespreken de invloed van opvoeding, sociale interacties en persoonlijke ervaringen op ons zelfbeeld. Daarnaast verkennen we hoe negatieve en positieve gedachten ontstaan en welke stappen we kunnen zetten om aan ons zelfvertrouwen te werken.

Tijdens de twee laatste sessies gaan we actief aan het werk om ons zelfvertrouwen een boost te geven. We doen oefeningen die ons uitdagen om uit onze comfortzone te stappen en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. We werken aan het stellen van realistische doelen en het vieren van kleine successen.

Tijdens de vier sessies zorgen we voor een aangename groepssfeer. We gaan actief aan de slag met leuke oefeningen en zorgen dat iedereen zijn eigen veilige plek vindt in de groep.

Lesgevers zijn Els Vermote en Sofie Desoete

Deel dit artikel:
Inschrijven

Woensdag 27 november en 4, 11 en 18 december telkens van 13.30 tot 16uur.

Nader te bepalen
Veurne

28
Ontdek alles over regio Noord-West-Vlaanderen