Leven met stemmen (Mortsel)

Hoor jij wel eens stemmen zonder dat iemand in de buurt is of zonder dat iemand je aanspreekt ?

Stemmen horen is een zintuiglijke ervaring waarbij je één of meerdere stemmen hoort zonder dat er een externe geluidsbron aanwezig is. Andere mensen horen deze stemmen niet. Ze worden meestal ervaren als afkomstig van buitenaf. Het verschilt dus van je eigen gedachten die je innerlijk hoort of waar je in gedachten mee communiceert.
Het is niet zichtbaar voor anderen dat je stemmen hoort maar het kan wel opvallen dat je je anders gedraagt, meer afwezig bent en je moeilijker kan concentreren. Misschien lach je omdat een stem een grap vertelt, praat je hardop met de stemmen of reageer je boos. Dit kan vreemd overkomen op anderen in je omgeving, zij begrijpen je reactie niet omdat zij niet horen wat jij hoort.
Stemmen horen is een menselijke eigenschap. Het is dus geen ziekte maar je kan er wel ziek van worden. Stemmen kunnen goede raad geven maar ze kunnen ook heel vervelend zijn.
Deze infosessie staat ook open voor familieleden, betrokkenen, hulpverleners … en wil vooral duiden wat ‘stemmen horen’ betekent en dat ermee te leven valt.
Bij inschrijving ontvang je automatisch een bevestiging en de nodige gegevens om je inschrijvingsgeld te betalen. Lees hierrond ook onze algemene voorwaarden

!!Opgelet!! Inschrijven kan pas vanaf maandag 19 augustus 2024

Deel dit artikel:
Inschrijven

1 sessie woensdag 16 oktober van 9u30-12u

De Klapper, Antwerpsestraat 179 Mortsel

5
Ontdek alles over regio Antwerpen, Voor- en Noorderkempen
Partners