Van stress naar zelfzorg

Noord-West-Vlaanderen
Dingen beter begrijpen

In deze cursus leren we dat er gezonde stress is en ook dat er ziekmakende stress is. We leren stress om te buigen tot gezonde proporties.

Tijdens de eerste sessie gaan we dieper in op het concept van stress. Wat is stress precies en hoe verschilt gezonde stress van ongezonde stress? We onderzoeken wat stress voor ieder van ons betekent en hoe het zich manifesteert. Gezonde stress kan een motivatiebron zijn die ons helpt om prestaties te verbeteren. Chronische stress daarentegen kan schadelijk zijn en tot diverse gezondheidsproblemen leiden.

In de tweede sessie richten we ons op de specifieke oorzaken van stress. We staan stil bij de factoren die ons stressniveau kunnen verhogen. Door een gedetailleerd inzicht te krijgen in onze stressoren en hoe deze zich manifesteren, kunnen we gerichter werken aan oplossingen.

In de derde sessie gaan we op zoek naar een goede balans en onderzoeken we hoe we ons lichaam en geest in evenwicht kunnen houden. Deze sessie biedt praktische handvaten om een evenwichtige levensstijl te ontwikkelen en zo stress op een gezonde manier te hanteren.

In de vierde sessie bouwen we verder op de inzichten en technieken uit de voorgaande sessies. We evalueren wat effectief is gebleken en welke uitdagingen we zijn tegengekomen.

Lesgevers zijn Ann Dhondt en Maureen Vanlanduyt

Deel dit artikel:
Inschrijven

Donderdagen 21 en 28 november en 5 en 12 december telkens van 9.00 tot 11.30 uur.

Huis met vele kamers
Oostmeers 105
8000 Brugge

28
Ontdek alles over regio Noord-West-Vlaanderen