Mijn herstelverhaal vormgeven - DIEST

Oost-Brabant
Basisaanbod

Omschrijving
Je herstelverhaal vormgeven is een belangrijke stap in je herstelproces. Het kan je helpen om je eigen kwetsbaarheid een plaats te geven. Het kan ook helpen om inzichten te verwerven rond je eigen herstelproces. Maar je herstelverhaal is niet hetzelfde als je levensverhaal. Je levensverhaal beschrijft je levensloop vanaf je kindertijd tot nu. In je herstelverhaal ligt de nadruk niet zozeer op je levensloop, maar op je eigen herstelproces. Je stelt jezelf vragen en denkt actief mee na over onder meer wat je vroeger en nu geholpen heeft tijdens je herstel en wat niet. Je herstelverhaal vormgeven is een manier om energiek mee verder te bouwen aan je herstel. Het vraagt een investering van tijd en energie, maar het loont de moeite!
Je herstelverhaal, waarin je terugblikt op je herstelproces en meer inzicht krijgt in de weg die je al hebt afgelegd, groeit doorheen de cursus. Je zal bovendien merken dat je herstelverhaal eigenlijk nooit ‘af’ is, maar continu in beweging, precies als jij. Je bent namelijk onderweg naar herstel en dat doe je zelf, maar daarom niet alleen!  Ieder herstelproces is ook buiten-gewoon en daardoor bijzonder.
Praktisch
“Mijn herstelverhaal vormgeven” is een module van vijf sessies gegeven door Rita Dekrem & Joke Nauwelaerts. Telkens 1u45, met een pauze van 10 minuten.
Het is aangewezen om de basiscursus “Herstel in Jezelf” te volgen & heel erg helpend als voorbereiding op “Mijn herstelverhaal schrijven”.
Starten aan de HerstelAcademie?
Voordat je start aan de HerstelAcademie nodigen wij nieuwe deelnemers graag uit voor een onthaalgesprek. Je kan contact opnemen met een medewerker van de HerstelAcademie via herstelacademiediest@sad.be of 013 380 630.
Kostprijs
De prijs voor de ganse reeks bedraagt 25€. Gelieve het bedrag over te maken op het rekeningnr. BE42 1430 6222 0854 met vermelding van de naam van de cursus en jouw naam en voornaam. Van zodra je het cursusgeld hebt overgemaakt is jouw inschrijving definitief.
Toegankelijkheid
DEZE LOCATIE IS TOEGANKELIJK VOOR EEN ROLSTOEL.
Deel dit artikel:
Inschrijven

11/4: 10u tot 11u45
18/4: 10u tot 11u45
25/4: 10u tot 11u45
2/5: 10u tot 11u45
16/5: 10u tot 11u45

Vestenstraat 1, 3290 Diest

25 euro
Ontdek alles over regio Oost-Brabant
Partners