Alcohol de baas - AARSCHOT

Oost-Brabant
Dingen beter begrijpen

Omschrijving
Alcohol drinken is voor de meeste mensen geen probleem, het hoort bij de plezierige kant van het leven: bij verjaardagen, huwelijken, geboortes, feestjes, ontspanning, …
Voor een aantal mensen wordt alcohol wel een probleem. Zij ervaren dat ze hun gebruik niet meer altijd goed in de hand kunnen houden. Ze drinken soms teveel, ze komen regelmatig afspraken niet meer na, ze krijgen opmerkingen over hun drinken, … Deze mensen vragen zich af of ze teveel drinken en zitten met vragen over hoe ze het drinken opnieuw terug onder controle kunnen krijgen. 

Herken je jezelf hierin? Vind je het soms moeilijk om je drinken onder controle te houden? Dan is de cursus ‘Alcohol de baas’ misschien iets voor jou. Uit eerdere groepen blijkt dat de deelnemers de uitwisseling met anderen heel leerrijk en ondersteunend vinden. Naast informatie wordt er ook voldoende tijd genomen om elkaars verhaal en ervaringen te horen. De cursus wordt gegeven door een professional en een ervaringdeskundige. 
We werken met verschillende interactieve methodieken zoals, vragenlijsten, filmpjes, huiswerkopdrachten, …
Praktisch
“Alcohol de baas” is een module van vijf sessies gegeven door Nele van Looy & Lindsy Reynders.
Om te kijken of deze cursus echt is wat je zoekt, heb je voorafgaand een individueel gesprek waarin er samen bekeken wordt in welke mate de cursus kan aansluiten bij jouw vragen en noden. Na afloop van de cursus wordt er individueel besproken of je nog verdere ondersteuning wenst in het controleren van je alcoholgebruik en wordt er verder afgestemd wat deze ondersteuning dan kan zijn voor jou.
Het kennismaking- en afrondend gesprek kunnen zowel online als fysiek doorgaan in Leuven of Diest, afhankelijk van de voorkeur van de deelnemer.
Indien je geïnteresseerd bent in dit aanbod en graag meer weet hierover, kan je contact opnemen met Nele Van Looy.

Nele Van Looy                                                            
CGG Vlaams-Brabant Oost                         
preventiewerking                                             
Kapucijnenvoer 16, Leuven                                    
tel.nr. 016857979       
Gsmnr. +32477871304                                          
Nele.vanlooy@cgg-vbo.be

Kostprijs
Deze betalingswijze loopt anders dan de ‘andere’ cursussen! De kostprijs van het totaalpakket (cursus + 2 individuele gesprekken) is  € 55.  Indien je het financieel moeilijk hebt, kan deze prijs aangepast worden. Na afloop van de cursus krijg je een factuur toegestuurd. Indien je beslist na het eerste gesprek toch niet deel te nemen, hoef je niet te betalen voor dit gesprek.

Toegankelijkheid
DEZE LOCATIE IS TOEGANKELIJK VOOR EEN ROLSTOEL.

Deel dit artikel:
Inschrijven

14/10: 17u30 tot 19u30
21/10: 17u30 tot 19u30
4/11: 17u30 tot 19u30
18/11: 17u30 tot 19u30
2/12: 17u30 tot 19u30

55 euro
Ontdek alles over regio Oost-Brabant
Partners