Filosofie & zingeving - Diest

Oost-Brabant
Dingen beter begrijpen

Omschrijving
Aan de hand van filosofische inzichten wordt ingegaan op thema’s die relevant zijn voor ons leven. Hoe kan filosofie aan onze zingeving bijdragen? In dialoog met elkaar denken we na over het leven en hoe wij bepaalde filosofische inzichten kunnen integreren in een beter verstaan van het leven.

Zingeving is voor elk mens belangrijk, want wie wil er nu gaan zinvol leven? Wanneer je je leven als zinvol ervaart, stel je doorgaans niet expliciet de vraag naar de zin ervan. Het is wanneer die zin precies wegvalt, dat ook de vraag ernaar opkomt. Maar is dat eigenlijk ‘zingeving’ of een ‘zinvol’ leven, hoe werkt het, kunnen we zelf zoiets als een zin vinden of uitvinden? Deze vragen gaan ook over wie de mens is, wat de wereld is en wat het betekent te zijn. Bij deze vragen kan filosofie ons helpen om inzicht te krijgen en ons denken te verruimen.

Kostprijs
De prijs voor deze workshops bedraagt €5. Gelieve het bedrag over te maken op het rekeningnr. BE42 1430 6222 0854 met vermelding van de naam van de cursus en jouw naam en voornaam. Van zodra je het cursusgeld hebt overgemaakt is jouw inschrijving definitief.
Gelieve het cursusgeld (ten laatste) een week voor de cursus start over te schrijven, anders wordt jouw inschrijving geannuleerd. Hartelijk dank!

Praktisch
“Filosofie & zingeving” is een zomeratelier van één sessies gegeven door Roeland Polspoel & Ann Janssen Telkens 1u45, met een pauze van 10 minuten.

Starten aan de HerstelAcademie?
Wil je graag wat meer informatie over de HerstelAcademie? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend onthaalgesprek. Je kan contact opnemen met een medewerker van de HerstelAcademie via herstelacademiediest@sad.be of 013 380 630.

Toegankelijkheid
DEZE LOCATIE IS TOEGANKELIJK VOOR EEN ROLSTOEL.

Deel dit artikel:
Inschrijven

9/8: 10u30 tot 12u30

Vestenstraat 1, 3290 Diest

5 euro
Ontdek alles over regio Oost-Brabant
Partners