Hé Seg! M-G - LEUVEN - DOORLOPEND

Omschrijving

Themagroep ‘middelen- en gedragsverslaving’

Mensen die te maken hebben met verslaving of problematisch gebruik hebben vaak meer nood aan contact met mensen die vergelijkbare klachten hebben.
Wanneer iemand een probleem heeft met alcohol, drugs, medicatie, gokken, gamen, seksverslaving… zijn er verschillende vormen van hulp mogelijk.
Niet iedereen wil dan meteen beroep doen op medische hulpverlening of professionele begeleiding. Voor hen bestaat nu ook ‘HéSeg! M-G’. Een Herstel-Supportgroep met als centraal thema ‘middelenmisbruik en gedragsverslaving’.
Kortweg “HéSeg! M-G”, waar mensen die worstelen met een verslaving samenkomen met lotgenoten om elkaar te steunen.

In ‘HéSeg! M-G’ kunnen de tweewekelijkse groepsbijeenkomsten met lotgenoten, de permanente beschikbaarheid van ervaringswerkers, en de mogelijkheid tot advisering een belangrijke ondersteuning betekenen voor wie geen professionele hulp wenst

De groepsleden vertellen elkaar in de groep hoe zij leven met hun kwetsbaarheid. De een heeft een manier gevonden om met een bepaalde situatie om te gaan, de ander nog niet. In de groep kunnen ze dan tips uitwisselen, elkaar ondersteunen en worden als het ware supporter voor elkaar!
Bij ‘HéSeg! M-G’ staat middelenmisbruik en gedragsverslaving centraal. De groepsleden delen zowel hun succesverhalen, uitschuivers en herval.

 

Praktisch

De bijeenkomsten nemen anderhalf uur in beslag. Er zitten gemiddeld acht mensen samen in een open groep. Dit wil zeggen dat er geen vaste deelnemers zijn. Deelnemers hoeven ook niet elke samenkomst aanwezig te zijn.
De ‘HéSeg!’ supportgroepen zijn gratis op een kleine vergoeding voor koffie of thee na.

Neem contact op met Wim via telefoon of mail indien je graag wil aansluiten: hoeckhuys@vzwwalden.be of via 016/240581

Kostprijs
De bijeenkomsten zijn gratis.

 

 

Deel dit artikel:

gaat om de 14 dagen door op oneven weken

Hoeckhuys, Vital Decosterstraat 88 3000 Leuven

0 gratis
Ontdek alles over regio Oost-Brabant
Partners