Herstelverhaal - omgaan met een hersenletsel - LEUVEN

Omschrijving 

Op een dag krijg je de diagnose hersenletsel. De diagnose is gesteld, maar wat nu?

In deze sessie willen we stilstaan bij de problematiek “hersenletsel”, meer in het bijzonder bij de gevolgen van een letsel in het visuele brein.

Er zullen concrete voorbeelden aan bod komen, waarbij we dieper ingaan op de cognitieve beperkingen die een letsel in het visuele brein met zich mee kan brengen. Op die manier wil de spreker de deelnemers een beeld geven van hoe iemand met een (visueel) hersenletsel naar de wereld kijkt.

Tot slot staan we ook stil bij de problemen die deze hersenletsels kunnen veroorzaken doorheen de levensloop. Ook dit deel zal doorspekt zijn met concrete voorbeelden en wil ook manieren aanreiken om met de problematiek om te gaan. Ook zal uitleg worden gegeven over de mogelijke sociale voorzieningen die mensen met een (visueel) hersenletsel kunnen helpen.

 

Praktisch 

Je kan inschrijven door op ‘inschrijven’ te klikken en de nodige gegevens in te vullen. Meteen na je online inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met alle nodige informatie. 

 

Heb je vragen? Contacteer dan Griet of  Sophie van de HerstelAcademie Leuven via herstelacademieleuven@vzwwalden.be of 0477 90 63 02 (ma-nm, di-vm & do-vm) 

  

Kostprijs 

Deze sessie is gratis

 

Toegankelijkheid 

Deze locatie is toegankelijk voor mindervaliden 

 

Deel dit artikel:
Inschrijven

14 maart 2024 van 14.30u tot 16.00u

’t Collectief
Oude Baan 293
3000 Leuven

Ontdek alles over regio Oost-Brabant