(Hoe) zal ik het zeggen? - DIEST

Oost-Brabant
Basisaanbod

Omschrijving
Bij een psychische kwetsbaarheid horen helaas nog vaak vooroordelen. Vooroordelen van anderen, maar ook oordelen vanuit onszelf.

Het hebben van deze vooroordelen lijkt onschuldig, echter op basis van vooroordelen gebeurt het dat we groepen mensen of onszelf buitensluiten en op achterstand zetten. Het zorgt ongemerkt voor een barrière, bijvoorbeeld bij de zoektocht naar een baan, een woning en bij het aangaan van vriendschappen en relaties.

Waarom is dit problematisch? Omdat van alle mensen met een psychische aandoening meer dan 70% vooroordelen of uitsluiting ervaren. Twee derde van deze mensen stoppen met activiteiten uit angst voor stigma. Hoe jammer is dat?
Ook de oordelen die we over onszelf hebben, zelfstigma, remmen ons te vaak af om nieuwe doelen na te streven.

In deze sessies gaan we aan de slag met volgende vragen: kan ik open zijn over mijn psychische kwetsbaarheid? Of zwijg ik liever?
En als ik het vertel, op welke manier wil ik dat doen. Wat zeg ik en wat zeg ik liever niet.

Kostprijs
De prijs voor deze workshops bedraagt €10. Gelieve het bedrag over te maken op het rekeningnr. BE42 1430 6222 0854 met vermelding van de naam van de cursus en jouw naam en voornaam. Van zodra je het cursusgeld hebt overgemaakt is jouw inschrijving definitief.
Gelieve het cursusgeld (ten laatste) een week voor de cursus start over te schrijven, anders wordt jouw inschrijving geannuleerd. Hartelijk dank!

Praktisch
“(Hoe) zal ik het zeggen?” is een zomeratelier van twee sessies gegeven door Inge Dupont & Kizzy Borgers. Telkens 1u45, met een pauze van 10 minuten.

Starten aan de HerstelAcademie?
Wil je graag wat meer informatie over de HerstelAcademie? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend onthaalgesprek. Je kan contact opnemen met een medewerker van de HerstelAcademie via herstelacademiediest@sad.be of 013 380 630.

Toegankelijkheid
DEZE LOCATIE IS TOEGANKELIJK VOOR EEN ROLSTOEL.

Deel dit artikel:
Inschrijven

22/8: 10u tot 11u45
29/8: 10u tot 11u45

Vestenstraat 1, 3290 Diest

10 euro
Ontdek alles over regio Oost-Brabant
Partners