Zintuigenwandeling

Omschrijving
In deze veel te snelle tijd krijgen we zo weinig kansen om even halt te houden en stil te worden. Laat staan dat we naar die stilte zouden luisteren en ervan zouden genieten! In een 5-zintuigenwandeling staan we letterlijk stil om met nieuwe ogen te kijken naar de verborgen wereld die een loepje bloot legt. Om met een nieuwe neus te ruiken, om de natuur niet enkel te horen, maar ook om echt naar de natuur te luisteren. Om te voelen en te smaken alsof alles de eerste keer is. Elk opdrachtje is vrijblijvend. Sommige stukjes van de wandeling zullen zwijgend afgelegd worden. Daardoor krijgen we de kans om naar binnen te kijken en te luisteren naar alles wat er in ons beweegt. Deze wandeling kadert in het concept Mindfulness en bosbaden. We wandelen zo’n 6 km in een glooiend en afwisselend landschap, vlakbij Diest. De wandeling duurt ongeveer 2 à 3 uur. Het wandeltempo wordt afgestemd op onze traagste stapper.

Wat is het doel van de cursus?

In het hier en nu leren zijn door je aandacht te vestigen op je zintuigen, hierdoor rust, ontspanning enzovoort ervaren, leren hoe je zelf de natuur kan inzetten als copingstrategie, …

Praktisch
“Zintuigenwandeling” is een éénmalige workshop gegeven door Hadewijch V. & Loes J..
Afspraak: 13u00 uur aan station Diest.

Bij nat weer is hoog schoeisel aangeraden.

Starten aan de HerstelAcademie?
Vooraf hadden wij voor nieuwe deelnemers graag een onthaalgesprek georganiseerd. Je kan contact opnemen met een medewerker van de HerstelAcademie via herstelacademiediest@sad.be of 013 380 630.

Kostprijs
De prijs voor de ganse reeks bedraagt 5 €. Gelieve het bedrag over te maken op het rekeningnr. BE42 1430 6222 0854 met vermelding van de naam van de cursus en jouw naam en voornaam. Van zodra je het cursusgeld hebt overgemaakt is jouw inschrijving definitief.

Deel dit artikel:
Inschrijven

13/05/2024

Station Diest: Stationsplein 1, 3290 Diest

5 euro
Ontdek alles over regio Oost-Brabant
Partners