Metaforenwandeling

Omschrijving?
“Zin om naar buiten te gaan, de ontwakende natuur te ontdekken, te verstillen, en tegelijkertijd naar binnen te kijken, in jezelf, meer zicht te krijgen op je proces, op wie je bent, wat je wilt, het hoe en waarom?
In een metaforenwandeling gebruiken we de natuur als beeldspraak voor ons herstelproces. We gebruiken de natuur als spiegel. Loes en Hadewijch bieden tijdens de wandeling een aantal kansen aan om te reflecteren over jezelf. Elke kans is vrijblijvend. Jij alleen kiest welke opdrachtjes jou aanspreken. Delen mag, maar hoeft niet. We wandelen ongeveer 6 km in een afwisselend en glooiend landschap, vlakbij Diest. Het wandeltempo wordt onderling afgestemd.

Wat is het doel van de cursus?
Werken met metaforen uit de natuur en deze linken met je eigen herstelproces, inzicht krijgen in jezelf, de natuur ontdekken als hulpbron hierin
Extra gevolgen van in de natuur zijn: activatie, ontspanning, plezier, beweging, sociaal contact, bijleren, creativiteit, immuunsysteem opkrikken, in het hier en nu zijn, verbondenheid, vertragen, … en nog zo veel meer!

Praktisch
“Metaforenwandeling” is een éénmalige workshop gegeven door Hadewijch V. & Loes J..
Afspraak: 13u00 uur aan station Diest.
Neem een schriftje of blocnote mee en schrijfgerief. We schatten dat de wandeling 2 à 3 uur duurt.

Starten aan de HerstelAcademie?
Vooraf hadden wij voor nieuwe deelnemers graag een onthaalgesprek georganiseerd. Je kan contact opnemen met een medewerker van de HerstelAcademie via herstelacademiediest@sad.be of 013 380 630.

Kostprijs
De prijs voor de ganse reeks bedraagt 5 €. Gelieve het bedrag over te maken op het rekeningnr. BE42 1430 6222 0854 met vermelding van de naam van de cursus en jouw naam en voornaam. Van zodra je het cursusgeld hebt overgemaakt is jouw inschrijving definitief.

 

Deel dit artikel:

15/04/2024: 13u – 16u

Station Diest: Stationsplein 1, 3290 Diest

5 euro
Ontdek alles over regio Oost-Brabant
Partners