Mindful fotografie

Oost-Brabant
Dingen beter kunnen

Omschrijving :

Mindful fotograferen? Dat is vertragen, observeren, (her)kaderen, focussen en vastleggen. Het ankerpunt is je visuele ervaring.

We starten met een ademhalingsoefening en gaan dan wandelen in de natuur. We maken gebruik van onze eigen smartphone met camera of eigen fototoestel. Tijdens het fotograferen focus je op je omgeving en je onderwerp. Wat zie je? Hoe valt het licht op je onderwerp? Welke details vallen jou het meeste op? Welk gevoel krijg je daarbij?

Merk je dat je gedachten afdwalen naar plannen, piekeren en oordelen? Kom dan telkens terug naar wat je ziet door je lens. Zo haal je je brein uit zijn normale routine en breng je het in een meer aandachtige staat.

Mindful fotograferen gaat om het proces, niet om het eindresultaat. Er bestaan met andere woorden geen mislukte foto’s. Voor wie dat wil, is er ruimte en tijd om ervaringen te delen met de groep.

Praktisch:

Voorafgaande kennis van fotografie of mindfulness is niet nodig. De workshop is toegankelijk voor iedereen. De wandeling is ongeveer 4 km lang.

Deze 2-delige cursus wordt gegeven op donderdagnamiddag door Ann Theys en Griet Lauwers.

De eerste sessie wordt extra begeleid door Kelly Snoeck, professionele beeldcoach van CM. De tweede sessie bespreken we onze ervaringen in groep ahv onze foto’s die we de eerste sessie genomen hebben.

Je kan inschrijven door op ‘inschrijven’ te klikken en de nodige gegevens in te vullen. Meteen na je online inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met alle nodige informatie.

Je krijgt nog een telefoontje of mail van één van de lesgevers ter kennismaking voor de aanvang van de cursus.

Indien je bent ingeschreven en toch niet aanwezig kan zijn voor een sessie, geef dan een seintje.

Heb je vragen of lukt het niet om in te schrijven? Contacteer dan een medewerker van de HerstelAcademie Leuven via herstelacademieleuven@vzwwalden.be of 016/240581.

Kostprijs 

De prijs bedraagt €3 per sessie, dus €6 in totaal. 

Gelieve dit bedrag over te maken op het rekeningnr. BE82431063826168 met vermelding van de naam van de cursus en jouw naam en voornaam. Van zodra je het cursusgeld hebt overgemaakt, is jouw inschrijving definitief. 

Betaling gebeurt liefst via overschrijving.  Indien dit niet lukt, gelieve cash te betalen aan de lesgevers bij aanvang van de les. 

Deel dit artikel:
Inschrijven

donderdagnamiddag 4 juli van 14u tot 16.30u
donderdagnamiddag 11 juli van 14u tot 16.30u

Wijkgezondheidscentrum De Central (zaal Biekorf)

Diestsesteenweg 184

3010 Kessel-Lo

6
Ontdek alles over regio Oost-Brabant
Partners