Omgaan met kwetsbaarheid - DIEST

Oost-Brabant
Basisaanbod

Omschrijving?
Psychisch kwetsbaar zijn we allemaal. Iedere persoon draagt een psychische kwetsbaarheid in zich. Soms gebeurt het dat psychisch kwetsbaar overgaat in psychisch ziek zijn. Dan hebben die sombere gedachten of andere oorzaken ons doen afglijden naar een plaats waar we ons erg alleen voelen, de wereld op een andere manier bekijken en ervaren, ons angstig voelen, onszelf niet meer onder controle lijken te hebben of soms onze toevlucht nemen tot middelen of trucjes die helpen om de pijn niet meer te voelen. Het is niet altijd duidelijk voor onszelf noch voor onze omgeving wat er juist aan de hand is. Wie geconfronteerd wordt met een psychische kwetsbaarheid kan hier ook leren mee omgaan. Dit leerproces is erop gericht om in onze kracht te gaan staan en te genieten van het leven, ondanks sommige gevoeligheden, moeilijkheden of beperkingen die er kunnen zijn.  In deze module staan we stil wat psychische kwetsbaarheid betekent voor jezelf, welke handvaten zijn er om hier mee om te gaan en hoe kunnen we deze psychische kwetsbaarheid een plaats geven voor onszelf en onze naaste omgeving.

Kostprijs
De prijs voor deze workshops bedraagt €10. Gelieve het bedrag over te maken op het rekeningnr. BE42 1430 6222 0854 met vermelding van de naam van de cursus en jouw naam en voornaam. Van zodra je het cursusgeld hebt overgemaakt is jouw inschrijving definitief.
Gelieve het cursusgeld (ten laatste) een week voor de cursus start over te schrijven, anders wordt jouw inschrijving geannuleerd. Hartelijk dank!

Praktisch
“Omgaan met kwetsbaarheid” is een zomeratelier van twee sessies gegeven door Rita Dekrem & Joke Nauwelaerts.

Starten aan de HerstelAcademie?
Wil je graag wat meer informatie over de HerstelAcademie? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend onthaalgesprek. Je kan contact opnemen met een medewerker van de HerstelAcademie via herstelacademiediest@sad.be of 013 380 630.

Toegankelijkheid
DEZE LOCATIE IS TOEGANKELIJK VOOR EEN ROLSTOEL.

Deel dit artikel:
Inschrijven

9/7: van 13u30 tot 15u45

Vestenstraat 1, 3290 Diest

5 euro
Ontdek alles over regio Oost-Brabant
Partners